Ahmet ERASLAN

Birlik rahmet, ayrılık azaptır.

Poliçe Plajı Kışlacık Köyü

Poliçe sahili Kırklareli’nin Kışlacık Köyü’ne 10 km. Kıyıköy’e 19 km uzaklıktadır. 9 km ilersinde de longoz ormanlarına komşu Panayır İskelesi vardır. Panayır İskelesi buraya nazaran biraz daha meşhur ve buna bağlı olarak da oluşan insan yoğunluğu da fazla oluyor.

Ben Cuma günü gittim çok fazla yoğunluk yoktu. İstanbul’a uzak olması ve yanı başında bilindik KIYIKÖY’ün daha yakın olmasından dolayı günü birlikçilerin gelmediği sessiz sakin aile ile kalınabilecek akşamları kamp ateşinin başında kimsenin sizi rahatsız etmediği bir ortamda sohbetinizi edip kafa dinleyeceğiniz bir yer. Kamp Kurmak için fazla gölgelik alan kalmamış. Ormanlık alan ve ağaç altlarında Köylüler ve yakın çevredekiler barakalar kurmuşlar 4-5 ay burada yaşıyorlar.

Yolu hakkında bilgi verecek olursak Kışlacıkdan Stabilize toprak yoldan ulaşım bulunmakta yülsek araç ile gidilmesi tavsiye edilir. KIYIKÖY’den gidilmesi daha iyi. Kıyıköy’den Rüzgar santrallerinin yolundan 19 km mesafede yol stabilize sadece yolda asfalt eksik gayet güzel.


Poliçe sadece yüzmekten çok yürüyüş ve kamp için daha uygun. Etrafta biraz keşif yaparsanız hem sahil boyundan hem de orman içine doğru çok güzel rotalar bulunmaktadır. Ormanın İçinde Sivri sinek yoğunluğu gereğinden fazla. Sabah güneşin doğuşunu Kayalardan ve zirveden izlemek de mükemmel.


Kamp yapmak için gelenler yiyeceklerini içeceklerini yanlarında getirmeli, market, restoran bulunmamaktadır. Alanda 3 farklı noktada kaynak suyu var. En güzel su Kayaların arasından ve hemen kumsalın kenarında olan yerdeki su. Yinede içme suyunuzu yanınızda getirmeniz tavsiyedir.

Koordinatlar

Kışlack Köyü: 41.696202, 27.941739
Poliçe Plajı: 41.735906, 28.038387

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir